1

Brasil: Manifest fra LCP

Fattigbøndenes forbund (LCP) har gitt ut et nytt manifest med tttelen “Bare agrarrevolusjonen vil gi jord til de fattige på landsbygda”. 

A Nova Democracia omtaler utgivelsen, som kommer fra det uavhengige forlaget Editora N-1. Forlaget har også en nettbutikk med mange andre interessante bøker med politisk og demokratisk innhold, og de manifestet kan leses i sin helhet på nettsida deres.

Manifestet inneholder rapporter fra de nylige hendelsene, med direkte konfrontasjon av fascistpresident Jair Bolsonaro, som har kommet med gjentatte uttalelser mot LCP i Rondônia. I tillegg forsvarer LCP kampen for jord, framhever at den virkelige terroristen er militærregjeringa til Bolsonaro, og fordømmer den som ansvarlig for folkemordet på mer enn 500.000 brasilianere, og forsvarer også de fire bøndene som urettmessig er fengsla.

Manifestet blei redigert og gitt ut sammen med et utdrag fra bondeorganisasjonens dokument «Vår veg». Utdraget med tittelen “De fire grunnleggende søylene i brasilianske agrartransformasjoner” er en del av det grunnleggende dokumentet for den kjempende brasilianske bondebevegelsen som dukka opp i 1996.