1

Palestina: Folket fortsetter å kjempe

Våre kamerater i Dem Volke dienen skriver at israelske bosettere på Vestbredden nå flytter fra de okkuperte husene. Etter årevis med kamp fra de palestinske innbyggerne i regionen, som har kjempet mot de israelske bosetterne og møtt det israelske militærets brutale styrke, og hundrevis av såra og flere titalls døde.

Internasjonale menneskerettighetsorganisasjoner som HumanRightsWatch bekrefter at okkupasjonen av palestinsk jord og undertrykkinga av de palestinske protestene i regionen var og er ulovlig. Likevel hindret ikke det de israelske bosetterne fra å bosette seg her i ti år. Nå forlater bosetterne området etter råd fra den israelske regjeringa. Imidlertid ikke for å gi de nesten 50 husene som er bygga og jorda tilbake til palestinerne. Det er det israelske militæret som skal overta, for å bruke det som en base for å kontrollere regionen. Nå kan de ranede og undertrykte palestinerne forvente enda mer undertrykking og aggresjon fra den israelske staten.

Siden mai 2021 har mer enn 3100 palestinere blitt fengsla av den israelske staten fordi de kjempet mot sine undertrykkere og for å gjøre motstand mot imperialistenes vold. Denne utøves ikke bare fra den israelske staten, men også fra samarbeidspartnerne til Israel, de palestinske representantene for «tostatsløsninga»: den palestinske selvstyremyndigheten (PA). En artikkel i SecoursRouge rapporterer at den 24. juni blei en palestinske Nizar Banat arrestert, slått og drept av palestinske sikkerhetsstyrker, for å ha kritisert PA på sosiale medier. Tusenvis av mennesker deltok i begravelsen hans i Hebron på fredag, og tusenvis demonstrerte lørdag i Hebron og i Ramallah, der PA har sitt hovedkvarter. Demonstrantene kasta steiner og kjempa mot politiet, som brukte tåregass mot demonstrantene.

Mord på palestinere står på den daglige agendaen, enten gjennom bomber som allerede har drept mer enn 256 palestinere, inkludert 66 barn, skarp ammunisjon brukt mot steinkastende ungdom, eller drap på fanger. Men det palestinske folket fortsetter å kjempe for sin rett til uavhengighet og slutten på den imperialistiske undertrykkinga, og de vil vinne. Prisen de betaler er høy, men de kommer til å vinne, fordi deres kamp er rettferdig. Og imperialistene er dømt til å mislykkes. For der de undertrykte ikke er redde for å ofre livene sine for frihet, kan imperialistene bare la andre dø for sine interesser.