1

Tyrkia: Kamper de siste ukene

I det kurdiske området i Irak i landsbyen Sikêniyê i Sinjar-distriktet, nær grensa til Tyrkia, har det tyrkiske militæret utført tre luftangrep på et sykehus.

Etter at sykehuset først blei angrepet første gang, strømma folk til for å hjelpe de skadde. De blei målet for et andre og et tredje angrep.

I Urfa-provinsen i det sørøstlige Tyrkia vokser protester fra bøndene, mot Dicle Electricity Distribution Company (DEDAŞ) på grunn av strømbrudde i regionen, som ikke elektrisitetsselskapet gjør noe med. Så langt er det holdt protester i forskjellige landsbyer i distriktene Siverek, Hilvan, Viransehir, Akçakale og Haliliye, inkludert på veien mellom Akcakale og Ceylanpinar, der bønder blokkerte veien og blei angrepet av soldater fra gendarmeriet med pansrede kjøretøyer. To blei skadd og sju arrestasjoner.

Skadd under protester mot strømbrudd Urfa 2021

I den øvre regionen i Fatsa kommune i Ordu-provinsen øker protestene mot gruvedrifta. Som forutsett er store deler av bøndenes jordbruksområder blitt ødelagt. Under en storm blei et jordbruksområde oversvømt og ødelagt fordi skogen som vanligvis ville absorbert vannmassene er fjerna for gruvedrift. Gruveselskapet hadde ikke gjort tiltak for å beskytte jordbruksområdet, og holdt en dreneringskanal for flomvannet stengt. 

Referanse

Dem Volke dienen: Nachrichten aus der Türkei 11.–17.08.