1

India: Markér 17-årsjubileet til CPI (Maoist)

For en stund siden har sentralkomiteen i Indias Kommunistiske Parti (Maoistene) publisert en uttalelse for å feire at det er 17 år siden samlingskongressen som konstituerte CPI (Maoist) etter årevis med samtaler mellom folkekrigsførende maoistiske organisasjoner i India.

Sentralkomiteen tar til orde for en storslått feiring med revolusjonær ånd, og reiser parolene “Knus den kontrarevolusjonære strategiske ‘SAMADHAN’-planen!” og “Forsvar partiet og kjemp for frigjøring av landet”. Sentralkomiteen hilser ved denne anledningen partiets kadre, kommandantene i folkehæren, de stridende, lederne og aktivistene i de folkelige maktorganene, lederne og aktivistene i de revolusjonære folkekomiteene, lederne og aktivistene fra partiet som er i fiendens fangenskap, samt kamerater og venner både i India og resten av verden som bidrar til den revolusjonære bevegelsen i landet.

Ved denne anledningen hedrer sentralkomiteen også minnet om grunnleggerne Charu Mazumdar og Kanhai Chatterjee, to store kommunistiske ledere i den revolusjonære bevegelsens historie i India, samt martyrer som er falt de siste månedene. Sentralkomiteen erklærer at de sverger å føre deres kamp videre til endelig seier.

Partiet fører folkekrigen videre, en folkekrig som har pågått i 54 år, og som fører videre en rik og mangfoldig revolusjonær bevegelse og kamp. De tar til orde mot herskernes bruk av koronapandemien, konspirasjonene mot folket og mot legemiddelindustrien, og de oppfordrer massene til å reise seg til kamp for frigjøring. Uttalelsen er framført av Abhay, talsperson for sentralkomiteen i CPI (Maoist). Partiets stiftelsesdag er 21. september.

Referanser

http://dazibaorojo08.blogspot.com/2021/09/india-celebrate-grandly-17th.html