1

Tyskland: Solidaritet med fattigbøndene i Brasil

«Det brasilianske folket kjemper! Spesielt kampen til de fattige og jordløse bøndene som ble fratatt jorda si av den brasilianske staten og de store godseierne, er av stor betydning.» Slik begynte Rød Kvinnekomités flygeblad som ble delt ut tre forskjellige steder i Bremen lørdag 30. oktober. På tre steder gjennomførte komiteen spontane demonstrasjoner i solidaritet med kampen til de fattige og jordløse bøndene i Tiago Dos Santos og Ademar Ferreira.

Mange som gikk forbi demonstrasjonen stoppa opp, og noen viste solidaritet med det brasilianske folket og ble med på markeringa. Spesielt i Gröpelingen – et av de fattigste nabolagene i Bremen, vakte aksjonen mye positiv respons blant massene.

Det ble delt ut mange flygeblader som rapporterte om situasjonen. I teksten, som også ble lest høyt flere ganger, tok kameratene opp den svarte rolla til Cisneiro Pacha og Marcos Rocha, de ansvarlige for den nye planlagte massakren på de fattige og jordløse bøndene i Rondonia.

Aksjonene er et signal om proletarisk internasjonalisme, som viser kameratene som leder kampen i Rondonia, at deres kamerater her i BRD, så vel som hele verden står skulder ved skulder med dem.

HBTdS215
Bremen Steintor
Bremen Gröpelingen
Bremen Walle