1

India: Nye aksjoner i folkekrigen

Til tross for at den kontrarevolusjonære operasjonen Prahaar og massakre utført av den indiske reaksjonen, fortsetter Folkets Geriljafrigøringshær (PLGA), leda av Indias Kommunistiske Parti (Maoistene) å utføre aksjoner den gamle indiske staten.

I den forbindelse oppfordrer vi igjen våre lesere til å delta i den internasjonale aksjonsdagen mot Prahaar-3 og i solidaritet med folkekrigen den 24. november.

14. november blei fire informanter drept i en landsby i Gaya-distriktet i Bihar; folkelig justis etter å ha blitt dømt til døden av en folkedomstol. Etter henrettelsen la PLGA igjen en uttalelse der de blant annet fordømte forbrytelsene til informantene, og oppfordra til ikke under noen omstendigheter å samarbeide med reaksjonen. I tillegg ble informantenes hus sprengt. De drepte informantene var ansvarlige for at fire PLGA-stridende blei drept av spesialstyrken COBRA i mars 2021. I tillegg gikk en betydelig mengde utstyr og våpen tapt som følge av dette sviket. 

Maoister henger fire medlemmer av en familie i Bihar for å hevne drap på deres toppledere - Bihar Post

20. november blei det publisert ei oppfordring til en bandh (væpna streik) 27. november. Bandhen skal finne sted i delstatene Bihar, Jharkhand, Nord-Chhattisgarh og Uttar Pradesh, for å protestere mot arrestasjonen og torturen av fire medlemmer av politbyrået til Indias kommunistiske Parti (Maoistene), samt massakren av 26 ubevæpna revolusjonære 13. november i Gadhchiroli-distriktet i Maharashtra.

Også 20. november, under en bandh, blei jernbanespor sprengt både i Latehar-distriktet og West Singhbhum-distriktet i delstaten Jharkhand. Et diesellokomotiv spora av i Latehar og et Mumbai Mail-tog stoppa i West Singhbum. I tillegg blei togtrafikken i to stater fullstendig innstilt i flere timer.

Referanse

Dem Volke dienen: Kürzliche Aktionen im Volkskrieg in Indien