1

India: Nye aksjoner i folkekrigen

De siste ukene har Folkets Geriljafrigjøringshær (PLGA), under ledelse av Indias Kommunistiske Parti (Maoistene) utført flere aksjoner mot den gamle staten i den pågående folkekrigen.

19. mars blei en pastor som var politiinformant drept. PLGA-medlemmer i Bijapur-distriktet i Chhattisgarh, mistenkes å stå bak. I følge de reaksjonære myndighetene i den gamle indiske delstaten blei det funnet en håndskrevet lapp på stedet der IKP (Maoistene) tok ansvaret for aksjonen mot politiinformanten. 

14. mars blei en offiser fra det indisk-tibetanske grensepolitiet (ITBP) drept og to soldater skadd i to separate operasjoner med improviserte sprengladninger (IED). Ifølge politiinspektøren fant den ene hendelsen sted mellom landsbyene Dondribeda og Sonpur da et team fra ITBPs 53. bataljon sperra av en skog og en av de reaksjonære sikkerhetsstyrkene tråkket på den skjulte utløseren til eksplosiv enhet. I den andre aksjonen ble en konstabel fra Chhattisgarh Armed Force (CAF) skadd av en sprengladning rundt klokken 12.30 i Chotedonger politiområde. 

13. mars blei to medlemmer av District Reserve Guard (DRG) skadd i en skuddveksling med det som antas å være PLGA-militante nær landsbyen Chichorguda, Sukma-distriktet. «Da patrulje-teamet sperra av skogsområdet nær Chichorguja […], blei det løst ild fra ei gruppe maoister […]». Tilsynelatende, etter det vellykkede angrepet, var de PLGA-militante i stand til å trekke seg tilbake uten skader.)

5. mars, i Kanker-distriktet i Chhattisgarh, blei flere anleggsmaskiner satt i brann på et statlig infrastrukturprosjekt som er en del av den kontrarevolusjonære Prahaar 3-offensiven. Et maoistisk banner blei også satt opp på stedet.

Referanser
Dem Volke dienen: Jüngste Aktionen im Volkskrieg in Indien
India Today: Naxals kill pastor in Chhattisgarh on suspicion of being police informer

The Tribune: ITBP official killed, 2 jawans injured in Naxal blasts in Chhattisgarh’s Narayanpur

Telangana Today: Chhattisgarh: 2 DRG jawans injured in encounter with NaxalsETV Bharat: Naxals sabotage road project, set fire to vehicles in Chhattisgarh’s Kanker