1

Bli med på Obiora-markeringer onsdag 7. september

Kampkomiteen mobiliserer nå til markeringer mot politivold og rasisme 7. september. Dette er dødsdagen for Eugene Ejike Obiora, som ble drept av politiet i Trondheim i 2006.

Kampkomiteen skriver de skal delta på markeringer i følgende fire byer:
Trondheim: Torget kl. 17
Kristiansand: Øvre torv kl. 17
Oslo: Grønland torg kl. 18
Bergen: Vågsallmenningen kl. 18

Saken hos Kampkomiteen:

Obiora ble drept av fire politibetjenter som pågrep ham på Østbyen sosialkontor i Trondheim. Ingen av de fire fikk noen form for straff, selv om de brukte et ulovlig halsgrep under arrestasjonen, og selv om hovedmannen tidligere er anmeldt flere ganger for rasisme og politivold.

Siden dette har politiet drept stadig flere mennesker i Norge. De som hovedsakelig rammes er fattige og folk med psykiske problemer, men det er også en klar tendens til rasistisk politivold. Den norske staten er en imperialistisk og rasistisk stat. Mennesker med bakgrunn fra undertrykte nasjoner, opplever diskriminering og i siste instans: vold og drap.

Vi oppfordrer våre lesere til å slutte opp om markeringene og å delta etter beste evne i kamp og motstand mot politivold og rasisme. Vi må reise krav om rettferdighet, men vi må ikke tigge om nåde fra staten og politiet. Vi må reise krav om rettferdighet som bare massene selv kan oppnå gjennom sin egen kamp. 

Gjennom årevis av kamp er ikke politibetjentene i Trondheim blitt stilt til ansvar, men hele politietaten har fått smake noe av harmen fra folk. I en lang periode var politiet i Trondheim langt mer forsiktige i pågripelser og interaksjoner med folk.

Les mer: