1

To soldater fra den Filippinske hæren drept av NPA

To soldater fra den filippinske hæren er drept og to er skadet i et bakholdsangrep.

Publisert av the Red Herald 19.03.2023.


To soldater fra den Filippinske hæren drept av NPA

Negros Oriental er en provins på øyen Negros, den fjerde største og tredje mest befolkede øyen på Filippinene (av Milenioscuro – Own work, CC BY-SA 4.0,)

To soldater fra den filippinske hæren ble drept av riflegranater detonert av Folkehæren (NPA). Bakholdsangrepet skjedde i Barangay Malangsa i Vallehermoso, Negros Oriental, 19.30 på kvelden 15. mars. To soldater ble også skadet i bakholdsangrepet.

Soldatene var en del av en nyopprettet avdeling fra den filippinske hærens 62. infanteribataljon. Ifølge en uttalelse om aksjonen fra Ka JB Regalado, talsmann for Leonardo Panaligan Command (LPC) i Folkehæren, som opererer i området, tvinger bataljonen lokale bønder til å jobbe med byggingen av militærleiren. Dette forhindrer i stor grad levebrødet til bøndene som står overfor alvorlig fattigdom og sult på grunn av mangel på land.

I en ny uttalelse fra Ka JB Regalado, datert 18. mars, ble aksjonen den 15. mars fremhevet og NPA-enhetene under LPC ble oppfordret til å fortsette offensiven:

«62. IB viser bare at det er desperat å finne NPAs tilstedeværelse i området på grunn av problemene de led av NPAs offensiver, spesielt NPAs trakassering av den nyetablerte hæravdelingen i Brgy Malangsa, Vallehermoso. Det ble minnet om at to ble drept og to ble såret av bødlene fra 62. IB den 15. mars.

Vi oppfordrer alle NPA-enheter under LPC til å fortsette å starte en taktisk offensiv. De fascistiske militære troppene vil bli straffet og rettferdighet vil bli gitt til ofrene deres.» (Vår oversettelse)