1

Antifascister seiret mot SIAN og politiet i Trondheim

SIANs turne rundt om i landet fortsetter, og i dag var de på torget i Trondheim.

Adresseavisen rapporte og sendte direkte fra demonstrasjonen. Det kan se og leses her:

Følg SIAN-demonstrasjonen direkte – adressa.no

Også denne gangen ble de møtt med motdemonstranter. Rundt sperringene sto det demonstranter på alle kanter. Og som i Oslo regnet det egg over Lars Thorsen når han åpnet munnen, mens demonstranter overdøvet han med slagord og med å riste sperringene. Et kvarter senere, rett før demonstrantene fikk opp sperringene, ble SIAN evakuert av skjoldbærende opprørspoliti. Demonstrantene stormet plassen, og saboterte SIANs utstyr og brant propagandaen deres. Og politiet trakk seg tilbake til en trang sidegate hvor deres lille skjoldmur ble bombardert med egg, flasker og stoler, og politiets bilrute og vinduer ble knust.

Politiet skrev følgende på twitter:

“En demonstrasjon på torget i Trondheim er avsluttet etter at franskgjerder ble revet ned. SIAN som holdt demonstrasjonen ble fraktet bort fra området for å unngå fysiske konfrontasjoner mellom dem og motdemonstrantene.”

Dette er etter demonstrasjonen på Mortensrud, hvor Lars Thorsen ble dynka av egg og jaga ut, enda en seier mot SIAN. Massene har igjen vist at de ikke aksepterer fascister og rasister i våre gater. Og massene viste også sitt rettferdige hat mot politiet som forsvarer fascistene og det råtne kapitalistiske systemet. SIAN bør forvente seg mer motstand og nederlag når deres fascistiske rundtur fortsetter. Man kan lese mer om kommende demonstrasjoner her:

Stopp SIANs fascistiske torgmøter

Om demonstrasjonen i Oslo:

Antifascistisk motdemo jaget SIAN ut av Mortensrud – Tjen Folket Media

Bilder fra demonstrasjonen i Trondheim

antifascister tar over torget