1

Drammen: Nazister jages med vold

Under demonstrasjonen mot SIAN i Drammen 10. april blei to SIAN-supportere som også er medlemmer av Den nordiske motstandsbevegelsen (DNM) slått, sparka og jagd bort av motdemonstranter, til rop av “Ingen nazister i våre gater” og “nazisvin, kom deg ut av byen min”.

Begge nazistene kommer i konflikt med ungdommer under SIANs møte på Strømsø torg. Den ene geleides bort og hopper over politisperringa for å få bekyttelse, mens den andre reddes av sivilpoliti på gata. I følge Filter Nyheter har begge mennene vært aktive i DNM i flere år og de har deltatt på en rekke høyreekstreme markeringer både i Norge og Sverige.

Begge nazister ble gjentatte ganger slått og sparka av ungdom. De ville sannsynligvis fått gjennomgå skikkelig, om det ikke var for at politiet beskyttet dem, og havnet enkelte ganger på bakken omringet av ungdom som konfronterte dem. De fikk også, ironisk nok for slike folk, avgjørende hjelp og beskyttelse av voksne og ungdommer som de selv rutinemessig utsetter for rasistisk hets.

Slagene og sparkene var som regel relativt tilbakeholdne, og tilsynelatende mer myntet på å skremme og jage nazistene, enn å gjøre større skade. Det må likevel for nazistene være et enormt moralsk nederlag at de måtte bringes i trygghet av sivilpoliti og sivile mørkhuda drammensere.

Vi slutter oss til ropene fra massene som konfronterte nazistene:
Ingen nazister i våre gater!
Nazisvin, kom deg ut av byen min!