1

Sian-motdemonstranter brutalt angrepet av politi

Lørdag 21. august holdt Sian nok en markering under tung politibeskyttelse i Oslo sentrum. Markeringen ble flyttet fra Furuset, hvor den egentlig skulle holdes, da politikerne fryktet at motstanden mot Sian-markeringen kunne skape problemer for et lokale for forhåndsstemming på stedet. 

Denne gangen måtte den såkalte ytringsfriheten vike for valget. Uansett ble Sian møtt med kraftfull motstand på det nye stedet hvor de ble henvist til å fremføre sitt muslimhat. Antifascister og fagforeningsaktivister møtte fram, og rasistene fikk motbør fra disse. Da markeringen var over, og antifascistene skulle marsjere i samlet tropp fra stedet, angrep politiet markeringen fullstendig uprovosert. Den åpenbare forskjellsbehandlingen av rasistgruppa Sian og antifascistene avslører igjen hykleriet i påstanden om at politiet bare beskytter “ytringsfriheten”.

Muslimhaterne fikk fremføre sitt budskap med beskyttelse av politiet, slik de pleier. Antifascistene derimot, ble angrepet brutalt. En av disse fikk hjernerystelse og ribbeinsbrudd. Politiet har anmeldt henne for vold mot offentlig tjenestemann, men en video publisert av Filter Nyheter viser at alt hun gjorde var å rope et skjellsord etter politimannen, som svarte med å slå henne i ansiktet før hun ble brutalt lagt i bakken med et kne i nakken. Hun og seks andre ble deretter arrestert og ført vekk av politiet.

Bilde: Antifascist blir slått i ansiktet etter å ha provosert politiet ved å ytre seg.

Politikere på stedet ble sjokkert, da de ikke er vant til å se slik behandling på nært hold. Dessverre er mange mer kjent med politiets brutalitet – og da særlig når de opplever disrespekt fra unge masser. Vi hilser uansett alle antifascistene som deltok. Det er uhyre viktig at den folkelige og kjempende motstanden mot muslimhaterne holdes ved like og utvikles. Det viser igjen og igjen at mange er villige til å risikere sin helse og sin frihet for å stanse den massive hetsen som særlig muslimer utsettes for.

Kampkomiteen i Oslo deltok i markeringen og sier de vil komme med en rapport til Kampkomiteens nettside.

Referanser

SIAN, Demonstrasjoner og opptøyer | Motdemonstranter pågrepet av politiet under SIAN-demonstrasjon

Dyveke (21) raser: – Politiet ga meg hjernerystelse og knekt ribbein

(+) SIAN får ikke politibeskyttelse til stand på Furuset lørdag. Nå flytter de markeringen sin 1 dag

Her ville Sian holde markering lørdag. Nå har denne brakka satt en stopper for det