1

USA: Aktiviteter de siste ukene

Våre kamerater i avisa Tribune of the People melder om en rekke veggmalinger satt opp i byen Austin i Texas og plakater satt opp i Jacksonville i Florida i løpet av de siste ukene. 

Austin: Veggmaling oppfordrer til kamp mot kapitalistiske forbrytelser

Tribune of the People skriver at i en annen del av byen har det blitt dokumentert graffiti som oppfordrer arbeidere til å forene seg mot kapitalistiske forbrytelser og oppfordrer til kamp for rettferdighet for arbeiderne i Mayfield i Kentucky og Edwardsville i Illinois som ble drept av tornadoen som herjet gjennom de to byene. Arbeiderne ble truet med sparken dersom de forlot arbeidsplassen for å oppsøke bedre tilflukt sammen med familiene sine. Istedet ble de tvunget til å forbli i usikre bygninger som kollapset over dem. 

Slagordene som er malt er “Workers’ deaths on capitalists’ hands! Fight for Edwardsville and Mayfield!” og “Unite workers to fight capitalist crime! People’s justice for Edwardsville and Mayfield!”

Austin: Grafitti krever rettferdighet for Alex Gonzales 

Grafitti som krever rettferdighet for Alex Gonzales ble observert sist uke i Austin. Den 5. januar markerer årsdagen for drapet på Alex Gonzales som ble drept av politibetjentene Gabriel Gutierrez and Luis Serrato fra Austin Police Department (APD). Han ble drept under et anfall av veiraseri hvor den sivilkledde politibetjenten  Gutierrez hadde jaget han og deretter skutt han og kjæresten hans mens deres to år gamle spedbarn satt i baksetet. Etter å ha ankommet åstedet som forsterkninger, avfyrte Serrato 10 skudd mot Gonzales og drepte han. Gonzales var ubevæpnet. 

Slagordene som er satt opp er “One year in the struggle! People’s Justice for Alex Gonzales Jr!”, og “People’s Justice for Alex Jr!”.

Florida: Propagandaplakater for Tribune of the People satt opp

I Jacksonville i Florida har det blitt satt opp plakater som promoterer Tribune of the People i forskjellige nabolag. 

Austin: Veggmaling for maoismen

Kameratene skriver at det har blitt satt opp grafitti på en brakke med slagordet “Long live Marxism-Leninism-Maoism, down with revisionism!” til ære for formann Maos 128-årsdag.