1

Mexico: Rettferdighet for kameratene og straff for de skyldige!

Sol Rojo skriver at etter det nylige drapet på kamerat Jesús Manuel García Martínez «Chu Pau», samt angrepet mot deres regionale leder, kamerat Erick Sánchez Gutiérrez, er det oppfordret til forskjellige protester og solidaritetsaksjoner i morgen, 9. november.

En væpna kommando angreip den 27. oktober hjemmet til kamerat Erick Sánchez, regional leder for CP-Sol Rojo på Isthmus, Tehuantepec. I dette angrepet ble Erick alvorlig skadd og hans partner Jesús Manuel García Martínez «Chu Pau» ble drept, begge samfunnsmedlemmer av Santa Cruz Tagolaba, et samfunn i motstand mot innføringen av Corredor Interoceánico del Istmo de Tehuantepec (CIIT). Som svar blir noen protestaktiviteter kalt inn, både i Tehuantepec og i byen Oaxaca. Onsdag 9. november, er det samtidige marsjer som krever rettferdighet og straff for de skyldige. 

I en kort uttalelse sa Yolanda Ruiz, talsperson for CP-Sol Rojo:

 «Kriminalisering, politisk forfølgelse, tvangsforsvinninger og drap på motstandere er regimets daglige praksis, fra 2018 til i dag har de drept 136 kamerater fra den folkelige bevegelsen, to av dem militanter fra vår organisasjon: Luis Armando [Fuentes Aquino] og Jesús Manuel [García Martínez], begge medlemmer av samfunnet, begge forsvarere av jord, begge motstandere av imperialistiske megaprosjekter. I tillegg er kameraten vår Ernesto Sernas García forsvunnet. Dette er ikke isolerte tilfeller, det er en antiopprørsoperasjon som er en del av krigen mot folket.» 

Her er noen av plakatene som er spredt for aksjonene:

Les også:

Referanser
México: ¡Justicia y castigo a los culpables! – Sol Rojo
Breves iniciando semana – Sol Rojo